Dit heb je nodig voor een kat

translation missing: nl.blogs.article.author_on_date_html

Ben jij van plan om binnenkort een kat of kitten te adopteren? Dan sta je op het punt om één van de beste levenskeuzes te maken! Wij van Kroelboel zijn natuurlijk een beetje bevooroordeeld door onze eigen liefde voor onze spinnende viervoeter, maar wij weten als geen ander wat je als beginnend baasje nodig hebt om jouw kat een fijn thuis te geven. 

Een kat heeft namelijk een aantal zaken nodig om een leefbaar thuis te hebben. Dit hoeft niet duur te zijn, maar pas wel op dat je geen duurkoop doet. Als enthousiaste katteneigenaren hebben wij dan ook Kroelboel opgestart: een webshop die alleen eerlijke, duurzame en kwalitatieve katten producten verkopen. Je vindt bij ons geen speelgoed dat na 1x kapot gaat, of brokjes die eigenlijk heel ongezond zijn. Alles op onze site is persoonlijk door ons uitgekozen als het voldoet aan de hoge eisen die wij aan onze eigen aankopen stellen. 

Een kattenbak en vulling 

Een kat doet zijn behoefte op een kattenbak. Logisch, maar wat is nou een goede kattenbak? Kattenbakken zijn beschikbaar in iedere prijscategorie, van ongeveer 20 tot 100 euro. Het prijsverschil zit vooral in het gemak dat het baasje heeft tijdens het schoonmaken, en de hoeveelheid geur die er vanaf komt.

Plaats je de kattenbak op een plek waar jezelf niet vaak komt, dan hoeft het natuurlijk niet compleet geurloos te zijn (iets dat überhaupt bijna niet te voorkomen is). Zo bieden wij op Kroelboel bijvoorbeeld deze basic kattenbak aan van duurzaam materiaal.

Wil je wat makkelijker schoonmaken? Dan zijn er ook kattenbakken met een uitschuifbare lade. Afhankelijk van de kat maak je iedere dag de kattenbak schoon.

Moet de kattenbak op een open plek komen te staan waar je vaker komt, zoals de keuken of woonkamer? Dan zijn er zelfs compleet gefilterde kattenbakken die geurloos zijn dankzij een actief filter.

Een kattenbak heeft natuurlijk vulling nodig. In principe is iedere vulling prima. Het grootste verschil in prijs zit in de duurzaamheid en de hoeveelheid geur en vloeistof die opgevangen wordt. Het kan zijn dat een kat een bepaalde geur van kattenbakvulling niet prettig vindt waardoor het de kattenbak niet wil gebruiken. Probeer in dat geval een andere vulling uit.

Bekijk ons gehele aanbod aan kattenbakken en vullingen hier.

 

Krabpaal

De nagels van katten groeien constant. Daarom moeten ze dit ook constant blijven vijlen door te krabben. Een krabpaal is essentieel voor een kat, maar ook voor je meubilair. Katten gaan bij gebrek aan een krabpaal hun nagels vijlen aan houten stoel en tafelpoten. Iets dat ongunstig is voor zowel de kat als het interieur.

Een goede krabpaal is niet goedkoop, maar verdient zich over de loop van tijd gemakkelijk terug. Alhoewel alle krabpalen op Kroelboel van hoge kwaliteit zijn, kan je verwachten dat onze grotere en duurdere krabpalen langer meegaan dan onze kleine goedkopere krabpalen. Beiden hebben hun plek, oordeel zelf welke het beste is voor jouw situatie.

Naast krabpalen zijn er ook krabplanken. Dezen zijn niet van touw gemaakt, maar van samengevoegd ribbelkarton. Katten kunnen hier op staan en krabben. Sommige katten vinden dit vele malen leuker en fijner dan een normale krabpaal. 

Ons assortiment aan krabpalen en krabdozen is hier te vinden. 

(Reis)mandjes

Essentieel vanaf dag 1 is een reismandje en normaal mandje. Neem je de kat mee van het asiel, moet de kat mee naar de dierenarts, of gaat de kat op reis? Dan moet je het natuurlijk vervoeren in een reismandje.

Iedere reismand op onze site is geschikt voor het transport van een kat. Vind jouw kat reizen echt niet fijn? Dan hebben wij speciale mandjes die van boven open kunnen. Op die manier kun je jouw kat gemakkelijk in en uit het reismandje doen.

Een normaal mandje is de plek in huis waar jouw kat zich veilig moet voelen. Het is de plek waar hij of zij slaapt, ontspant en kan schuilen. Op onze site bieden wij zowel overdekte als open mandjes die niet alleen goed zijn voor de kat, maar ook nog eens leuk in het interieur staan. 

Voer en snacks

Goed voedsel is essentieel voor een kat. We gaan in dit artikel niet dieper in de discussie van vers vlees, brokjes en natvoer. We raden je aan om hier jezelf goed op in te lezen en zelf een keuze te maken die past bij je kat. Wat we wel aanraden is om kwaliteitseten te kopen. Heel veel supermarkt voer en snacks is ronduit ongezond. Alsof je jouw kat iedere dag cheeseburgers zou gaan voeren.

Daarom vind je op onze site gezond en lekker voer en snoepjes waar je kat sterk van kan worden. Speciaal uitgezocht door ons en specifiek voor katten in bepaalde leeftijdscategorieën. 

Verzorging en speeltjes

Om je kat gezond en vitaal te houden heb je verschillende gezondheidsproducten en speeltjes nodig. Bekijk onze site voor meer informatie over de verzorging van je kat, vraag jullie dierenarts voor persoonlijk advies betreffende specifiek jouw kat en zorg ervoor dat er altijd genoeg speeltjes aanwezig zijn. Op die manier heeft je kat altijd iets te doen en blijft het gezond.

← translation missing: nl.blogs.article.older_post translation missing: nl.blogs.article.newer_post →